Yıldız Kaplan Kimdir ?

Sanatçı ve oyuncu Yıldız Kaplan ile ilgili yazmış olduğumuz bu yazımızda kimdir? nerelidir? kaç yaşındadır ve merak ettiğiniz tüm ayrıntılar yazımızın devamında bulunmaktadır.
Yaşam öyküsü :  28 Ekim 1970 tarihinde Samsun Bafra da doğmuştur.  Türk pop müzik şarkıcısı, oyuncu ve manken Yıldız Kaplan, 1996 seneninde  Tatlı Kaçıklar isimli dizide göstermiş olduğu performans ile isminden sıkça söz ettirmeyi muvaffak oldu. Daha sonra Yasemin, Hemşo ve Asayiş Berkemal isimli dizilerde rol aldı.
Oyunculuğunun yanısıra Müzik piyasasına girerek ilk albümü Gönül Borcu‘nu çıkardı. İkinci Albümü sayende ile büyük bir çıkış yakalayarak Kral Tv Video Müzik ödüllerinde en iyi çıkış yapan Kadın Sanatçı ödülünü almıştır. 2008 seneninde Cemal Kopuz ile izdivaç etmiştir. Aynı sene da Motive isimli albümünü çıkarmıştır. 2011 seneninde Aşk Dili ismini verdiği ilk teklisini çıkartmıştır. Sözü ve müziği Gülşen’e ait “Haberin Yok”la çıkış yapmıştır ve Murad Küçük yönetmenliğinde klibi çekildi.
Yıldız Kaplan,  2013’te 2.teklisi  Ajda Pekkan’ın seslendirdiği “Eline Gözüne Dizine Dursun”u dijital platformlarda yayınladı ve klibi çekilmiştir. 2013’te 3. teklisi “Hoşgeldin” dijital platformlarda yayınlanarak klibi çekilmiştir. 2014’ün Mart başlarında söz ve müziği Şehrazat’a ait “Söz” ismini verdiği 4.teklisini yayınladı. Aynı yıl “Uçabiliriz” isimli tekli çıkartmıştır.
Diskografi: 
Gönül Borcu (2002) – Işıl Işıl (2005)  – Motive (2008) – Haberin Yok (2011) –  Eline Gözüne Dizine Dursun (2013) Hoşgeldin (2013)  – Söz (2014)  – Uçabiliriz (2014)  – Koş (2015)
Video Klipleri : 
Arkadaş Kalalım, Sayende, Sözümün Eriyim, Alınmadım Sana, Motive, Kağıt Kesiği, Eline Gözüne Dizine Dursun, Hoşgeldin,Söz, Uçabiliriz, Koş
Rol almış olduğu Dizi ve Filmler : 
Talı Kaçıklar, Yasemin, Ayrı Dünyalar, Unutabilsem, Parça Pinçik, Hemşo, Bizim Otel, Asayiş Berkemal, İnşaat, Evli ve Çocuklu, Yapma Diyorum
Sosyal Medya adresleri : twitter.com/yildiz_kaplan – instagram.com/yildizkaplanvip
Yıldız Kaplan Resimleri :